Rotter kan gøre store skader

Vi ved jo godt, at der findes mange rotter – også inde i byerne. De lever gerne i det skjulte i kloakkerne under jorden, men af og til kommer der nogle rotter op over overfladen og ind i kloakrør og ind i vores hjem. Det er altid en virkelig kedelig oplevelse, og så kan rotterne også risikere at gøre store skader på begge dele.

Rotter er for eksempel glimrende til at klatre, de kan for eksempel sagtens klatre op igennem en faldstamme, som er mange meter høj. Det betyder, at de godt kan klatre op igennem en etageejendom og komme til syne i en lejlighed på femte sal.

Desuden vil kloakrotter kunne udnytte eventuelle fejl i afløbssystemerne. Sådan nogle fejl kan de udnytte ved, at de slår sig ned på steder, hvor de kan være, og er der mulighed for, at de kan klatre i rørene, så gør de det.

Det kan medføre en slem rotteplage, med smittefare, en grim lugt og ødelæggende fugt og svamp til følge. Det kan gøre ret store skader på en bolig.

Medarbejdere i Roskilde Kloak har oplevet mange skader hos kunder, som er opstået på grund af rotter. De værste skader er netop opstået i forbindelse med, at rotter er kravlet op ad indvendige faldstammer, eller de har boltret sig inde i væggene.

Det er altid bedre at forebygge end at reparere efter rotteangreb på kloakanlæg og bygninger. Vi har i mange tilfælde måttet ind i bygninger og renovere hele kloakanlægget og etablere strømpeforing og så videre. Det er en større omgang.

Vi er specialister i rotte- og skadedyrsbekæmpelse, vi arbejder altid med den nyeste teknologi og produkter af høj kvalitet, når vi udfører rottebekæmpelse. Dermed kan du være helt tryg og være helt sikker på, at problemerne er løst og nye angreb er forhindret, når vi har udført rottebekæmpelse på din matrikel.

Rotter på matriklen er dit eget ansvar

Ifølge Miljøstyrelsens bestemmelser, så har du selv det fulde ansvar for at sikre din ejendom og din matrikel imod rotter. Det gælder både for private ejendomme og for erhvervsejendomme. Det står formuleret således:

“Er man grundejer, har man pligt til at renholde og rottesikre sin ejendom, så den ikke indbyder til, at rotter flytter ind. Det gælder alle grundejere som fx parcelhusejere, gårdejere og ejere af udlejningsejendomme”.

Du skal derfor holde øje med, om der er tegn på, at der er rotter på din grund. Det kan du blandt andet se ved, at der er rottehuller i jorden. Inde i huset vil der være tegn i form af skratten eller skrabelyde i væggen eller på loftet. Der kan også være nogle lugtgener.

Ser du nogle tegn på, at der kan være rotter i eller omkring din ejendom, så har du pligt til at reagere. Du kan for eksempel ringe til os på 70 500 700, sende en mail på info@roskildekloak.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Du kan læse mere om rottebekæmpelse og om de rottespærrer, som vi bruger i vores arbejde på de respektive sider her på vores hjemmeside.