ROTTEBEKÆMPELSE

Hos Roskilde Kloak Renovering har vi mange års erfaring og meget viden om rotter i kloakering

Rotter bliver et større og større problem. Selvom det er kommunerne, der har ansvaret for rottebekæmpelsen, må vi her i Roskilde Kloak Renovering konstatere, at vi gennem længere tid har set en stigning i opkald i forhold til rotteproblemer. Stigningen i rotter blev yderligere dokumenteret af DR Kontant, der 2. marts 2017 havde et program omkring rotter og de problemer, de kan medføre. Nedenstående er en opgørelse over udviklingen i rotteanmeldelser i kommunerne fra 2013 til 2016:

rotteanmeldelser

Kilde: DR Kontant

Selvom kommunen har det overordnede ansvar, har du som grundejer selv ansvaret for din egen kloak ud til hovednettet – derfor får du som regel også beskeden fra kommunen om, at du skal gøre noget ved rotteproblemet selv. Næsten samtlige kloakker vi er ude og besigtige har synlige tegn på rotte-besøg, så vi tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at op mod 99% af alle grundejere har rotter.

Tegn på rotter kan være

  • Huller i jorden
  • En sur lugt af kloak
  • Kradsen og piben
  • Rotteekskrementer

MEN – INGEN GRUND TIL PANIK

Mange panikker og føler, at det sender et signal om, at de bor beskidt eller uhygiejnisk, hvis der er tegn på, at en rotte har været forbi. Men det er ikke tilfældet. Rotterne lever i kloakkerne og bor du i et by-område, så er de næsten overalt – altså nede i kloakken – der hvor de gerne skulle blive. Men når der skal bygges rede søger de lodne bæster uden for kloakkerne og så er det, at balladen kan opstå.

Vi monterer både rottefælder til udendørs brug og rottespærrer, der afhjælper og forebygger mod rotter i kloakken. Du kan læse mere om dem her:

Rottefælde – til udendørs brug

Rottespærre – til brug i kloakken