Afpropning og nedlæggelse af ubenyttede kloakledninger

Når du får lavet en afpropning af en kloakledning, så gøres det ved at lukke indgangen fra en brugt ledning til den ubrugte ledning. Dette gøres typisk med ekspanderende beton, som hærder og laver en tæt aflukning. Herefter bliver den ubrugte ledning typisk fyldt op med enten sand eller beton. Hvis den ubrugte ledning ikke bliver genopfyldt, så kan du risikere, at ledningen falder sammen og laver et hult rum under dit gulv.

Afpropningen kan også ske med en punktrenovering. Her bliver den ubrugte ledning også lukket af, så der ikke er adgang ind til det brugte kloaksystem. Her er stadig vigtigt at lukke ledningen helt af.

Hvis du ikke får lavet en af afpropning, så er der stor risiko for rotteangreb. Rotterne kan godt lide de ubrugte kloakledninger, da det er det perfekt sted for dem at lave rede. Der er som regel stille og roligt i den ubrugte ledning, men de kan stadig finde mad i det omkringliggende kloaksystem. Når du har fået lavet en afpropning, så er det vigtigt, at du lukker ledningen helt af, så der ikke kommer rotter i fremtiden uanset, hvilken løsning der blev brugt til at lukke af.

Læs også om punktrenovering.

Afpropning

pic

Se også punktrenovering